Hoe verwerk ik creditcard betalingen met Virtuagym Pay?

  • 2 February 2024
  • 0 reacties
  • 88 Bekeken

Badge +1

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je betalingen van Webshop aankopen of handmatige aankopen kunt gaan verwerken met Virtuagym Pay.

 

Virtuagym Pay betalingen 

 

 Virtuagym Pay ondersteunt zowel eenmalige als terugkerende online kaartbetalingen en accepteert betalingen via credit- of debitkaarten. In dit artikel geven we je de informatie die je nodig hebt om te begrijpen hoe dit werkt met Webshop aankopen of handmatige aankopen met Virtuagym Pay.

 

Webshop aankopen

 

Via je Virtuagym webshop kun je jouw producten en diensten online promoten. Tevens biedt je hiermee een makkelijk inschrijfproces aan voor je leden, wat minder administratief werk voor jou betekent. 

Een Webshop aankoop met Virtuagym Pay werkt als volgt voor een (toekomstig) llid: 

 

1. Ga naar jouw Virtuagym webshop.

2. Kies uit de beschikbare Lidmaatschappen of Producten. 

3. Om verder te gaan, klikken ze op Betalen. Dit biedt hen de mogelijkheid om een nieuw profiel aan te maken of in te loggen op een bestaand profiel.

4. Vervolgens worden ze gevraagd om hun creditcardgegevens in te vullen. Ze moeten hun kaartnummer, vervaldatum, CVC/CVV en de naam op de kaart verstrekken.

5. Klik op Betalen om de aankoop te voltooien.

 

Na dit proces ontvangen zowel jij als jouw lid een e-mailbevestiging, zodat je op de hoogte bent van de aankoop. Meer informatie over het uitbetalingsproces vind je in dit artikel. 

 

Let op! 

  • Sommige banken vereisen dat betalingen worden geautoriseerd via de app van de kaarthouder. Als ze hierom worden gevraagd, hoeven ze alleen in te loggen op hun bank-app en op 'Bevestigen' te klikken om de betaling goed te keuren. Als ze deze stap niet voltooien, wordt de betaling niet verwerkt en wordt er geen product/lidmaatschap toegewezen. Raadpleeg deze FAQ voor meer informatie.
  • Bij de aankoop van een lidmaatschap worden de kaartgegevens automatisch opgeslagen voor toekomstige betalingen. Bij aankopen zonder lidmaatschap kunnen leden ervoor kiezen hun kaartgegevens op te slaan door het vakje 'Opslaan voor mijn volgende betaling' aan te vinken.

 


Handmatige Aankopen

 

In situaties waarin je handmatig een lidmaatschap aan je lid wilt toewijzen, kun je Virtuagym Pay gebruiken om de betaling achteraf te verwerken. Als je meer informatie nodig hebt over het toewijzen van een lidmaatschap, lees dan dit helpdesk artikel.

  1. Verzamel de credit- of debitkaart informatie

Voordat je de openstaande factuur naar Virtuagym Pay kunt sturen om te verwerken, zul je eerst de Credit/Debit Card-informatie van jouw leden moeten verzamelen. We raden aan hiervoor een betaallink verzoek te sturen via hun profiel, omdat hun gegevens dan automatisch worden opgeslagen voor toekomstige betalingen. Volg hiervoor deze stappen:

1. Ga naar Klanten.

2. Zoek het betreffende lid en open hun profiel.

3. Scroll op de pagina helemaal naar beneden en klik op 'Vraag kaartgegevens op'.

4. Je wordt gevraagd om eerst het e-mailadres te controleren. Klik nogmaals op 'Vraag kaartgegevens aan' om verder te gaan.

Jouw lid ontvangt een e-mail met een betaallink waarmee ze hun credit- of debitkaart gegevens kunnen achterlaten. Zodra ze dit verzoek voltooien, worden de gegevens automatisch opgeslagen, zodat je betalingen kunt gaan innen.

 

 

 

  1. Verwerk de betaling

Nadat jouw lid zijn Credit/Debit Card-informatie heeft verstrekt, zal de geautomatiseerde betalingen de betaling verder verwerken. Voor meer informatie over geautomatiseerde betalingen, lees dit artikel.

Bovendien kun je er ook voor kiezen om het handmatig te doen. Volg hiervoor deze stappen:

 

1. Ga naar “Manage” >  “Financieel.”
2. Gebruik de volgende filters: Openstaand > Creditcard - Handmatig/Geautomatiseerd
3. Kies bij “Per pagina” voor: “Alle items.”
4. Selecteer de facturen die je wilt gaan incasseren.
5. Klik op “Opties.”
6. Kies voor: “Online betaling uitvoeren.”

Let op: Als je opmerkt dat bepaalde facturen rood zijn gemarkeerd, betekent dit dat deze leden nog geen geldige Credit/Debit Card-informatie hebben verstrekt en dat de factuur om deze reden nog niet kan worden verwerkt. 

 


 

FAQ

 

Kan ik verzoeken sturen om kaartinformatie in bulk te verzamelen?

Nog niet, maar deze functie komt binnenkort. Voor nu moet je als je kaartgegevens van meerdere leden wilt verzamelen dit doen per factuur.

 

Hoe kan ik een terugbetaling/chargeback verwerken?

Raadpleeg dit artikel voor meer informatie.

 

Hoe lang duurt het voordat CCNP verwerkt is? (Creditcard online)

  • Minder dan €100.000,00 per maand: Dit wordt direct afgeschreven van de kaart van de gebruiker en is beschikbaar voor uitbetaling aan de club na 2 werkdagen. 
  • Meer dan €100.000,00 per maand: Dit wordt direct afgeschreven van de kaart van de gebruiker en wordt uitbetaald aan de club na 7 werkdagen.

 

Is er een minimumtarief vereist voor verificatie van de kaart bij CCNP?

Nee, dat is niet nodig voor deze betaalmethode. Dit betekent dat je een gratis proeflidmaatschap in de Webshop kunt aanbieden en de kaartgegevens kunt verzamelen voor de volgende betaling.

 

Wat gebeurt er bij een chargeback?

De factuur wordt weer openstaand, omdat deze niet meer is betaald. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over hoe je het geld opnieuw kunt incasseren indien nodig. Voor meer informatie over de kosten van Virtuagym Pay, raadpleeg jouw Virtuagym Pay-overeenkomst.

 

 

Laat het ons weten als je vragen hebt door een e-mail te sturen naar support@virtuagym.com.


0 reacties

Geen reactie

Reageer


.main-menu-list.main-menu-list--quiclinks { display: none; }