Wanneer word ik uitbetaald met Virtuagym Pay?

 • 2 February 2024
 • 0 reacties
 • 112 Bekeken

Badge +1

In dit artikel wordt uitgelegd hoe uitbetalingen met Virtuagym Pay werken, en wanneer deze plaats vinden.
 

 

Uitbetalingen

 

Als bedrijf is het belangrijk om te begrijpen hoe en wanneer je je inkomsten zult ontvangen. Daarom zullen we meer uitleggen over hoe dit werkt met Virtuagym Pay.

 

Hoe het werkt 


Het  "Uitbetaling op Verkoopdag" model biedt:

 • Uitbetalingen en rapporten op basis van totale verkopen op één dag.
 • Eenvoudige afstemming, omdat je een volledige daguitbetaling kunt matchen met de volledige dagverkoop. → eenvoudige afstemming is niet helemaal lekker vertaald (eng: Simplified reconciliation) 
 • Voorspelbare cashflow, omdat je weet welke verkopen op welke dag worden uitbetaald.

Alle verkopen die binnen een 24-uurs periode zijn verwerkt, worden toegewezen aan één batch. Deze batch wordt volgens jouw uitbetalingsfrequentie gesloten en Virtuagym Pay betaalt deze batch uit aan jou.

Bijvoorbeeld: een account op “Uitbetaling op Verkoopdag” met een uitbetalingsperiode van twee dagen en een dagelijkse uitbetalingsfrequentie. Alle verkopen die zijn verwerkt via dat account op maandag 1 januari worden twee dagen later uitbetaald, op woensdag 3 januari.

De standaardfrequentie voor uitbetalingen is dagelijks, wat betekent dat elke uitbetalingsbatch alle verkopen van één dag zal bevatten. Je kunt jouw uitbetalingsfrequentie ook wijzigen naar bijvoorbeeld maandelijks. In dat geval zal de uitbetaling je inkomsten bevatten van alle verkoopdagen toegevoegd aan de uitbetalingsbatch in de afgelopen maand.

 

Uitbetalingstermijn

 

De uitbetalingstermijn is hoe lang na een verkoop je inkomsten aan een uitbetaalbatch worden toegewezen. Bijvoorbeeld: met een uitbetalingstermijn van twee werkdagen, worden verkopen die op maandag plaatsvonden toegewezen aan de uitbetalingsbatch op woensdag.

Uitbetalingstermijn per betaalmethode: 

 • Online Credit/Debit card: 2 werkdagen
 • SEPA Automatische Incasso: 2 werkdagen

 

Let op! De initiële uitbetalingstermijn voor SEPA-uitbetalingen is ingesteld op 7 werkdagen. Om in aanmerking te komen voor een uitbetalingstermijn van 2 werkdagen, moet je gedurende minstens 30 dagen betalingen hebben verwerkt, tot 50.000,00. Zodra je dat doel hebt bereikt, word je automatisch omgezet naar 2 werkdagen.

 

De volgende tabel toont een voorbeeldschema van uitbetaling met een dagelijkse uitbetalingsfrequentie en een uitbetalingstermijn van 2 werkdagen.

 

Dag van verkoop

Dag van uitbetaling

Maandag Woensdag
Dinsdag

Donderdag

Woensdag Vrijdag
Donderdag Maandag de volgende week
Vrijdag Dinsdag de volgende week
Zaterdag Dinsdag de volgende week
Zondag Dinsdag de volgende week

 

 

 

Feestdagen
 

Feestdagen hebben invloed op wanneer je jouw uitbetaling ontvangt. Als je het “Uitbetaling op Verkoopdag” model gebruikt, wordt de uitbetalingstermijn verlengd wanneer een feestdag valt op de verkoopdag, de uitbetalingsdag, of tussen de verkoopdag en de uitbetalingsdag.

 

Hier zijn enkele voorbeelden op basis van de uitbetalingstermijn van twee werkdagen:

 


 


Controleren van je Uitbetalingen  

 

Je moet de volgende gebruikersrol hebben:

 • Merchant view payouts
 • Merchant Financial

Om jouw uitbetalingen te controleren:

1. Ga naar Virtuagym Pay Essentials en log in op jouw Virtuagym Pay handelsaccount. Zorg ervoor dat Virtuagym Pay wordt vermeld als het Account. Dit koppelt je aan jouw relevante handelsaccount.

2. Ga naar Finance → Sales to payouts.

3. Selecteer het tabblad Payouts bovenaan de pagina.

4. Je kunt vervolgens de periode kiezen dat je wilt bekijken.

5. De balken geven het uitbetalingsbedrag weer voor de geselecteerde periode. Klik op een balk om meer gedetailleerde informatie te bekijken, zoals verkoop- en terugbetalingsbedragen, onder de uitbetalingsgrafiek.

 

Als je meer informatie wilt over jouw uitbetalingen, kun je ook een rapport genereren: 

1. Ga naar Virtuagym Pay Essentials en log in op jouw Virtuagym Pay handelsaccount. Zorg ervoor dat VirtuagymPay wordt vermeld als het Account. Dit koppelt je aan jouw relevante handelsaccount.

2. Ga naar Finance → Settlement details.

3. Klik op de relevante Filename om het batchrapport als een csv-bestand te downloaden.

Standaard zal je de uitbetalingen te zien krijgen die zijn verwerkt binnen de afgelopen week, waarin ook de bedragen per dag worden vermeld. Indien nodig kun je de dataperiode aanpassen en ook filteren op valuta. 

Het rapport bevat informatie over de facturen die zijn verbonden met elke betaling, datums, gebruikte kaarttype, afgetrokken kosten en het totale bedrag dat is uitbetaald op jouw gekoppelde bankrekening.

 

Bewerken van je bankgegevens  

 

In het geval dat je jouw zakelijke bankrekening, die is ingesteld voor het ontvangen van uitbetalingen, moet bewerken, kun je dit eenvoudig doen binnen jouw Virtuagym Pay Essentials-dashboard.

Volg deze stappen:

1. Ga naar Virtuagym Pay Essentials en log in op jouw Virtuagym Pay handelsaccount. Zorg ervoor dat VirtuagymPay wordt vermeld als het Account. Dit koppelt je aan jouw relevante handelsaccount.

2. Ga naar Account settings..

3. Onder Payout accounts, klik op de optie + Add payout account.

4. Vul jouw IBAN of rekeningnummer in.

5. Upload bewijs van jouw bankrekening. Dit kan een van de volgende opties zijn:

 • Een geannuleerde cheque
 • Een bankafschrift
 • Een screenshot van internetbankieren 

6. Klik op Verzenden. Je verzoek wordt binnen 2 werkdagen behandeld. 

Let op, de bovengenoemde documenten moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • Minder dan 6 maanden oud
 • Bedrijfsnaam als rekeninghouder
 • Volledig rekeningnummer 

 

Uitbetalingsfrequentie wijzigen

 

Alleen Virtuagym kan jouw uitbetalingsfrequestie aanpassen Stuur een e-mail naar support@virtuagym.com en laat ons weten welke frequentie je wilt. 

Voor andere vragen kun je ook een e-mail sturen naar support@virtuagym.com.


0 reacties

Geen reactie

Reageer


.main-menu-list.main-menu-list--quiclinks { display: none; }